Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

Vertrek NautaDutilh uit Rotterdam dreigt

Pas sinds 2016 is het hoofdkantoor van NautaDutilh gevestigd in FIRST Rotterdam tegenover Rotterdam Centraal. Toch dreigt na 300 jaar een verhuizing van de op één na grootste advocatenfirma van ons land naar uitgerekend de Amsterdamse Zuidas. 

Lees meer

Rabo: 'Ook al is er weer uitstel, die Omgevingswet en de Wkb komen er echt'

Met uitstel van de nieuwe Omgevingswet gaat ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (de Wkb) nog niet per 1 januari 2023 in.

Lees meer

Rabo: Randstedelingen kiezen vaker voor huis op platteland

Randstedelingen kopen vanwege de stijgende prijzen vaker een huis buiten hun eigen stad.

Lees meer

Rabo Vastgoedbericht: Actie ondernemen en doorpakken

Rabo Real Estate Finance pleit ervoor dat de de overheid strengere regels vaststelt om richting te geven, maar dat de sector zelf ook actie onderneemt, versnelt en doorpakt.

Lees meer

Rabobank roept vastgoedsector op sneller te veranderen

‘Om een duurzame, volhoudbare toekomst voor ons allemaal te creëren moeten we veranderen. Vanuit de overheid zijn strengere regels nodig die ons richting geven. Anderzijds moeten we zelf actie ondernemen, versnellen en doorpakken.’

Lees meer

Rabo Vastgoedupdate: Hoe krijgen we woningmarkt weer op gang?

De ambitie is om meer woningen te bouwen. Toch neemt het aantal nieuwbouwvergunningen niet toe, maar af, blijkt uit de Rabobank Vastgoedupdate.

Lees meer

Jaap Blokhuis: ‘De politiek mag vastgoedsector best wat meer waarderen’

De laatste winnaar van de vastgoedoeuvre-award van Nyenrode, Jaap Blokhuis, wil niet het vingertje heffen, maar doet het wel. Vastgoed heeft stappen gezet op het gebied van integriteit, maar de politiek waardeert het niet.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 7/8, 26 augustus 2022

Lees meer

RaboResearch: Nederlandse huizenmarkt koelt af

De Nederlandse huizenmarkt is afgelopen maanden behoorlijk afgekoeld. De prijzen stijgen minder hard en er staan meer huizen te koop. Dat schrijven economen van RaboResearch in hun woensdag verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt.

Lees meer

Greystar koopt 592 woningen The Ensemble Amsterdam Zuidoost

Great Grey Investments en Wonam zijn begonnen aan de bouw van The Ensemble. De woningen zijn gekocht door Greystar. Great Grey Investments blijft eigenaar van de kantoren, de commerciele voorzieningen en de parkeergarage.

Lees meer

Paradiso koopt laatste stukje nooit-ontwikkelde bouwgrond van Amsterdam Centrum

Het Amsterdamse podium Paradiso heeft het laatste stukje nooit-ontwikkelde bouwgrond in het centrum van Amsterdam gekocht.

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Groen, A.J. (Arjan)
Global Head Financial Restructuring & Recovery | Directeur Bijzonder Beheer
Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group

Jansen, F. (Frank)
Directeur Corporate Clients Nederland
Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing

Bilt, R.A.M. (Roel) van de
Directeur Rabobank Real Estate Finance
Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies

Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate
Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate

Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate