Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

DHG houdt logistiek vastgoed voortaan in eigendom

DHG heeft de strategische beslissing genomen om een robuuste portefeuille van geavanceerd Smartlog-vastgoed in eigendom te houden en zelf te beheren.

Lees meer

Weinig clustering en nieuwe bedrijven recept voor economische krimp

Voor 17 van de 40 regio's in ons land verwacht de Rabobank dit jaar een economische krimp. Ook enkele regio's in de Randstad doen het slechter dan gemiddeld, zoals de regio Leiden. 

Lees meer

Greystar en MN Dutch Real Estate kopen The Orchard in Rijswijk

Greystar heeft 407 huurappartementen in het middensegment in The Orchard I in Rijswijk gekocht. MN Dutch Real Estate verwierf namens PMT 75 appartementen en de retailplint in The Orchard II.

Lees meer

Harm Janssen benoemd tot nieuwe ceo BPD

Harm Janssen (49) treedt in december aan als ceo en bestuursvoorzitter van BPD Europe. Hij is de opvolger van Walter de Boer.

Lees meer

Commentaar op afscheid van Mr BPD

Walter de Boer heeft vandaag zijn afscheid bekendgemaakt van de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland, BPD. Een fors verlies voor het bedrijf, Rabobank en de branche, maar wel een verlies dat eraan zat te komen. Een commentaar van de hoofdredacteur van PropertyNL, Wabe van Enk.

Lees meer

Topman Walter de Boer vertrekt bij grootste woningontwikkelaar

Na bijna 16 jaar als ceo en bestuursvoorzitter bij de grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland en Duitsland, heeft Walter de Boer (65) in overleg met aandeelhouder Rabobank besloten om per 1 december aanstaande te vertrekken bij BPD.

Lees meer

Angelsaksische toestanden bij financiering Certitudo

De Brabantse vastgoedontwikkelaar- en belegger Certitudo ruilde in de afgelopen jaren massaal bancaire financiering in voor alternatieve geldverstrekkers, onder wie particulieren. Voor hen dreigt een catch-22 nu Certitudo in ernstige nood verkeert, schetst hoofdredacteur van PropertyNL, Wabe van Enk.

Lees meer

Schep verzorgt beheer Rabobank SmartBuilds-portefeuille

Rabobank SmartBuilds heeft na een tender Schep Vastgoedmanagers aangezocht voor verhuur en beheer van de woningportefeuille.

Lees meer

Groep beleggers koopt kantorencomplex in Den Haag van Garbe

Focus Real Estate en M2D Ontwikkeling hebben in een clubdeal met een aantal particuliere investeerders het kantorencomplex Ypsilonpark in Den Haag van een van de fondsen van Garbe Institutional Capital aangekocht.

Lees meer

Maarten Donkers adjunct professor real estate bij TIAS

Per 1 mei treedt Maarten Donkers in dienst als adjunct professor real estate bij TIAS School for Business and Society. Donkers blijft daarnaast werkzaam bij Rabobank Real Estate Finance.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 19 mei 2023

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group
Jansen, F. (Frank)
Directeur Corporate Clients Nederland

Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing
Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies

Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate
Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate

Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate