Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

Banken dringen aan op verplicht klimaatlabel voor woningen

ING, ABN Amro en Rabobank willen dat elke woning wordt voorzien van een verplicht label dat het risico op schade door overstroming en droogte weergeeft.

Lees meer

Woningontwikkelaar BPD had matig jaar en laat 99 man vertrekken

Uit de jaarcijfers van Rabobank blijkt dat BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling in 2023 31,4% minder woningen heeft verkocht dan een jaar eerder.

Lees meer

Het jaar van DHG

DHG wil ook dit jaar in Nederland de lijst logistieke ontwikkelaars aanvoeren. Verandert dat door tijdsintensieve hobby’s, zoals races met klassieke auto’s? David Hart peinst er niet over. ‘Hoe minder ik me met de dagelijkse werkzaamheden bemoei, des te creatiever ik word.’

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 1, 26 januari 2024

Lees meer

Texel krijgt 120 nieuwe betaalbare huurwoningen

Vandaag ondertekenden gemeente Texel, Stichting Woontij en Rabo SmartBuilds de overeenkomst om samen 120 nieuwe woningen aan de Marsweg Zuid te gaan realiseren.

Lees meer

Achmea Real Estate koopt woningen in Assen

Achmea Real Estate heeft namens het Rabobank Pensioenfonds veertien duurzame eengezinswoningen gekocht in Assen.

Lees meer

Rabobank verkoopt kantoorgebouwen in Sneek

Rabobank heeft twee kantoorgebouwen aan het Martiniplein in Sneek verkocht aan een particuliere investeerder. De transactie is een gedeeltelijke sale-and-leaseback constructie, waarbij Rabobank een deel van het kantoor voor meerdere jaren terug huurt.

Lees meer

RaboResearch: Huizenprijzen stijgen weer vanaf medio 2024

De prijzen van koopwoningen stijgen weer door beperkt aanbod bij ruimere leenmogelijkheden.

Lees meer

Achmea Real Estate verduurzaamt woningen Rabobank Pensioenfonds

Achmea Real Estate verduurzaamt 77 woningen in Almere, Enschede en Sneek van het Rabobank Pensioenfonds. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Wonen, dat eerder al 900 andere woningen verduurzaamde voor Achmea Real Estate.

Lees meer

Rabobank financiert realisatie The Orchard I in Rijswijk

Rabobank is de financier van 500 woningen in project The Orchard I in Rijswijk. Na realisatie blijft de bank betrokken als belegger.

Lees meer

The Social Hub haalt € 566 mln aan herfinanciering binnen

The Social Hub (TSH) heeft een herfinanciering van € 566 miljoen afgesloten met Aareal Bank en twee andere kredietverstrekkers, waaronder Rabobank.

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group
Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing

Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies
Notenboom, D.H.M. (Denise)
Directeur Rabo Real Estate Finance

Boer, R. (Remco)
Directeur Rabo SmartBuilds
Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate

Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate
Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate