Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

Schep verzorgt beheer Rabobank SmartBuilds-portefeuille

Rabobank SmartBuilds heeft na een tender Schep Vastgoedmanagers aangezocht voor verhuur en beheer van de woningportefeuille.

Lees meer

Groep beleggers koopt kantorencomplex in Den Haag van Garbe

Focus Real Estate en M2D Ontwikkeling hebben in een clubdeal met een aantal particuliere investeerders het kantorencomplex Ypsilonpark in Den Haag van een van de fondsen van Garbe Institutional Capital aangekocht.

Lees meer

Maarten Donkers adjunct professor real estate bij TIAS

Per 1 mei treedt Maarten Donkers in dienst als adjunct professor real estate bij TIAS School for Business and Society. Donkers blijft daarnaast werkzaam bij Rabobank Real Estate Finance.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 19 mei 2023

Lees meer

PropertyNL Top Financiers 2023: Herfinanciering is nachtmerrie voor Klaas Knot

Het vastgoed staat dit jaar voor een testcase die veel verder gaat dan de redding van Credit Suisse. De herfinanciering van vastgoed door ‘near banks’ is een nachtmerrie voor Klaas Knot.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 4, 21 april 2023

Lees meer

PropertyNL Top Financiers 2023: Rabo breidt marktaandeel uit

PropertyNL zette de vastgoedbanken op een rijtje, gebaseerd op uitstaand volume zakelijk vastgoed financieringen per ultimo 2022.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 4, 21 april 2023

Lees meer

Rabobank financiert herontwikkeling Slotervaart

Rabobank en Zadelhoff hebben een overeenkomst getekend voor een financiering van € 75 mln voor de transformatie van het Slotervaart Centrum voor Zorg in Amsterdam West. 

Lees meer

Amsterdammers kiezen vaker voor woning buiten de stad

Amsterdammers kiezen steeds vaker voor een woning buiten de stad, blijkt uit een analyse over woontevredenheid van Rabobank.

Lees meer

Woningvoorraad Zuid-Holland niet ouderenproof

Meer dan de helft van de ouderen in de regio Leiden-Haaglanden woont in een huis dat ongeschikt is om in te blijven wonen als er mobiliteits- of gezondheidsproblemen ontstaan. Dit blijkt uit de publicatie ‘Vergrijzing vraagt om nieuwe vormen van samenwerken en samenleven’ van Rabobank.

Lees meer

Bouwers en boeren willen samen crises te lijf

Ballast Nedam, LTO Bedrijven, duurzaam adviesbureau Merosch, SWP (Smart WorkPlace) en Rabobank lanceerden woensdag platform WeGrow. De vijf partners willen bouwers en boeren koppelen en samen oplossingen voor de bouw- en stikstofcrisis vinden.

Lees meer

Denise Notenboom opvolger van Roel van de Bilt

Denise Notenboom start per 15 mei als directeur Rabo Real Estate Finance, als opvolger van Roel van de Bilt.

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group
Jansen, F. (Frank)
Directeur Corporate Clients Nederland

Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing
Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies

Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate
Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate

Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate