Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

PROVADA DGBC presenteert laatste deel Framework for Climate Adaptive Buildings

Het Framework for Climate Adaptive Buildings (FCAB), een methode waarmee vastgoedeigenaren de klimaatrisico’s voor hun panden kunnen beoordelen, is compleet. Dutch Green Building Council (DGBC) heeft woensdag op vastgoedbeurs Provada het derde en laatste deel overhandigd aan deltacommissaris Co Verdaas.

Lees meer

Nedcon koopt kantoor Rabobank in Doetinchem

Rabobank heeft haar kantoorpand in Doetinchem verkocht aan Nedcon.

Lees meer

Neprom-prijs 2024 voor Cruquius Amsterdam

De Neprom-prijs 2024 is gewonnen door woonwijk Cruquius Amsterdam.

Lees meer

InfraVia investeert in grootschalige ontwikkeling batterijopslagsystemen

Europese investeerder in duurzame infraprojecten InfraVia Capital Partners heeft een meerderheidsbelang verkregen in GIGA Storage, een ontwikkelaar, bouwer en exploitant van batterijopslagsystemen (BESS) in Nederland en Belgie¨.

Lees meer

Hoogste hypotheekrentestijging in half jaar

Alle grote geldverstrekkers hebben de afgelopen twee weken hun hypotheekrentes één of twee keer verhoogd, waaronder Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, zo meldt de Hypotheekshop.

Lees meer

BPD en ‘thuis kopen Rabopand in Eindhoven voor herontwikkeling

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en 'thuis hebben gezamenlijk het voormalige kantoor van de Rabobank aan de Kronehoefstraat in Eindhoven gekocht.

Lees meer

Top Financiers 2024: Bankiers zetten rem op hypotheekverstrekking

Nederlandse bankiers hebben vorig jaar 35% minder leningen voor commercieel vastgoed verstrekt dan in 2022, blijkt uit onderzoek van PropertyNL. Hoe valt deze krimp te rijmen met de uitstekende resultaten van het bankwezen?

Lees meer

Top Financiers 2024: leningproductie met 35% gekrompen

De productie van leningen commercieel vastgoed is vorig jaar teruggelopen van € 19,4 mrd tot € 12,6 mrd – een krimp van bijna 35%. Dit blijkt uit onderzoek van PropertyNL.

Lees meer

Omzet Intertoys stijgt naar € 208 mln

Speelgoedketen Intertoys doet het, in tegenstelling tot veel winkelketens, uitstekend. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzetstijging van 9% tot € 208 mln.

Lees meer

Anders Invest herfinanciert Dichterskwartier Harderwijk

Anders Invest heeft haar recent opgeleverde Dichterskwartier-portefeuille, bestaande uit 196 huur- en 24 koopwoningen, geherfinancierd bij de Rabobank.

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group
Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing

Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies
Notenboom, D.H.M. (Denise)
Directeur Rabo Real Estate Finance

Boer, R. (Remco)
Directeur Rabo SmartBuilds
Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate

Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate
Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate