Rabobank


Croeselaan 18
3521 CB Utrecht
Nederland

+31 88 722 6666

Postbus 17100
3500 HG Utrecht
Nederland

Rabo Real Estate Finance

Building vital real estate communities

Met ruim EUR 20 miljard aan leningen voor commercieel vastgoed, is de Rabobank een van de grootste financiers in Nederland. Door financiering mogelijk te maken willen wij een katalysator zijn voor groei in Nederland.

Wij zijn er voor ondernemers die samen met ons langjarig betrokken willen zijn bij de realisatie en exploitatie van duurzame gebouwen. Wij helpen bij het behalen van een gezond en eerlijk rendement. Rabo Real Estate Finance financiert zowel grote als kleine vastgoedondernemers en –projecten. Wij willen passende financieringsoplossingen bieden voor ontwikkeling, bouw, transformatie, uitponding en vastgoedbeleggingen.

Ons werkgebied is Nederland. Daarbij kiezen wij niet alleen voor enkele grote steden. Bij ons kunt u ook terecht voor financieringen in steden en dorpen buiten de Randstad, ook als het transformatie betreft. Als coöperatie zetten we ons maximaal in op betaalbare woningen, duurzame gebouwen en het realiseren van leefbare omgevingen. Dat doen we met volle aandacht voor lokale gemeenschappen. Zo koppelen we financieel rendement aan maatschappelijke winst.

Laatste nieuws

‘BPD koopt kasteel Almere als basis voor woningontwikkeling’

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, onderdeel van Rabo, heeft het kasteel van Almere gekocht en heeft plannen voor honderden woningen.

Lees meer

Rabobank financiert realisatie The Orchard I in Rijswijk

Rabobank is de financier van 500 woningen in project The Orchard I in Rijswijk. Na realisatie blijft de bank betrokken als belegger.

Lees meer

The Social Hub haalt € 566 mln aan herfinanciering binnen

The Social Hub (TSH) heeft een herfinanciering van € 566 miljoen afgesloten met Aareal Bank en twee andere kredietverstrekkers, waaronder Rabobank.

Lees meer

Denise Notenboom, Rabo REF: ‘Liever de wortel dan de stok’

Denise Notenboom is de opvolger van Roel van de Bilt bij Rabo Real Estate Finance. Ze heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Diversiteit helpt bij die omslag: ‘Als vrouw en nieuwkomer stel ik toch weer andere vragen.’

Lees meer

Roel van de Bilt lid raad van advies Beaureale Investments

Roel van de Bilt (1969) is toegetreden tot de raad van advies van Beaureale Investments.

Lees meer

Rabobank: Verder oplopend woningtekort schreeuwt om politieke keuzes

In een Vastgoedupdate roept Rabobank de politiek op keuzes te maken en een visie te ontwikkelen die vastgoedpartijen en consumenten vooruithelpt.

Lees meer

DHG houdt logistiek vastgoed voortaan in eigendom

DHG heeft de strategische beslissing genomen om een robuuste portefeuille van geavanceerd Smartlog-vastgoed in eigendom te houden en zelf te beheren.

Lees meer

Weinig clustering en nieuwe bedrijven recept voor economische krimp

Voor 17 van de 40 regio's in ons land verwacht de Rabobank dit jaar een economische krimp. Ook enkele regio's in de Randstad doen het slechter dan gemiddeld, zoals de regio Leiden. 

Lees meer

Greystar en MN Dutch Real Estate kopen The Orchard in Rijswijk

Greystar heeft 407 huurappartementen in het middensegment in The Orchard I in Rijswijk gekocht. MN Dutch Real Estate verwierf namens PMT 75 appartementen en de retailplint in The Orchard II.

Lees meer

Harm Janssen benoemd tot nieuwe ceo BPD

Harm Janssen (49) treedt in december aan als ceo en bestuursvoorzitter van BPD Europe. Hij is de opvolger van Walter de Boer.

Lees meer

Commentaar op afscheid van Mr BPD

Walter de Boer heeft vandaag zijn afscheid bekendgemaakt van de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland, BPD. Een fors verlies voor het bedrijf, Rabobank en de branche, maar wel een verlies dat eraan zat te komen. Een commentaar van de hoofdredacteur van PropertyNL, Wabe van Enk.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 9, 29 september 2023

Lees meer

Professionals werkend voor deze organisatie

Gordijn, B. (Bram)
Teamhead Loan Products Group
Jansen, F. (Frank)
Directeur Corporate Clients Nederland

Donkers, M.M.H.M. (Maarten)
Manager Strategie en Sturing
Herremans, S.B.M. (Simone)
Manager Commercieel Vastgoed Advies

Notenboom, D.H.M. (Denise)
Directeur Rabo Real Estate Finance
Bondt, D.B. (David) de
Senior Relationship Banker Construction, Engineering & Real Estate

Rijswijk, G. (Gwen) van
Managing Director Construction & Real Estate
Kar, R. (Robbert) van de
Senior Relationship Banker Construction & Real Estate